תשואה מסלול פאסיבי

השקעה פסיבית בקרנות : יתרונות וחסרונות

מה צריך לדעת על ניהול השקעות פסיבי בחיסכון פנסיוני

קטגוריה: השקעות

ניהול השקעות פאסיביות צובר פופולריות בקרנות הפנסיה ומוצרי חיסכון נוספים, ומסיבות טובות. בניגוד לניהול השקעות אקטיבי, שבו צוות של אנליסטים ומנהלי תיקים מעריך כל הזמן מניות ומקבל החלטות בשם החוסכים, ניהול השקעות פסיבי הוא גישת ניהול השקעות ללא מגע אדם. הפעם, נחקור את ההיגיון מאחורי ניהול השקעות פסיבי, את היתרונות והחסרונות של גישת השקעה זו, ומדוע היא הופכת לאופציה פופולרית לחיסכון.

היתרונות של השקעה פסיבית בקרנות פנסיה

אחד היתרונות המשמעותיים ביותר של ניהול השקעות פסיבי הוא דמי ניהול נמוכים יותר. ניהול השקעות אקטיבי מצריך צוות של אנליסטים, מנהלי תיקים ויועצי השקעות שחייבים לנתח חברות שונות ולהחליט באילו מהן להשקיע. פעילויות אלו כרוכות בעלויות ניהול המגולגלות לחוסכים. לעומת זאת, ניהול השקעות פסיבי הוא מינימלי. זה מצריך פחות פעולות קנייה ומכירה, ושינויים מתבצעים רק לפי שינויים שמתרחשים במדדים עצמם. התוצאה היא דמי ניהול נמוכים יותר היוצרים הפרש של עשרות אחוזים בתשואות לאורך השנים.

יתרון נוסף של ניהול השקעות פסיבי הוא הוודאות. החוסכים יודעים בדיוק היכן מושקע כספם ומקבלים את העלייה/ירידה במדד (בניכוי פערי מעקב מינימליים). לעומת זאת, ניהול השקעות אקטיבי משאיר את החוסכים בחושך, שכן אין להם מושג כמה סיכון לוקחים, באילו חברות מושקעות או איך מתקבלות החלטות. חוסר השקיפות הזה מקשה על החוסכים לדעת האם הם מקבלים את התשואה הטובה ביותר עבור ההשקעות שלהם.

החסרונות של השקעה פסיבית בקרנות פנסיה

בעוד שלניהול השקעות פאסיביות יש את היתרונות שלו, יש גם כמה חסרונות שיש לקחת בחשבון. לדוגמה, ניהול השקעות פסיבי אינו יכול להגן על החוסכים מפני ירידה בשוק. בעוד שניהול השקעות אקטיבי יכול להפחית את החשיפה למניות או סקטורים מסוימים, ניהול השקעות פסיבי עוקב אחר המדד, ללא קשר לתנאי השוק. המשמעות היא שהחוסכים חשופים במלואם לסיכוני שוק.

עם זאת, ראוי לציין שאנשי מקצוע רבים בהשקעות טוענים שתזמון שוק הוא כמעט בלתי אפשרי, אפילו עבור המשקיעים המנוסים ביותר. ככזה, ניסיון לתזמן את השוק מוביל לעיתים קרובות להפסדים משמעותיים, וחוסכים שיבחרו בניהול השקעות פסיבי עשויים עדיין לצאת ביתרון בטווח הארוך.

ההיגיון של השקעה פסיבית בקרנות פנסיה, גמל ווהשתלמות.

חוסכים רבים נמשכים לניהול השקעות אקטיבי מכיוון שהם רוצים להיות חלק מהפעילות בבורסה. לעתים קרובות הם נמשכים למניות טרנדיות, למגזרים כמו קנאביס, או למניית ההייטק הבאה שעלולה לקפוץ במחיר. עם זאת, משקיעים גדולים כמו וורן באפט וג’ון בוגל מייעצים נגד גישה כזו. במקום זאת, הם טוענים שהפרמטר העיקרי של הצלחה בהשקעה אינו בחירת מניות אלא מעקב אחר השוק.

ההיגיון מאחורי ניהול השקעות פסיבי הוא להשקיע בשוק, לא לנסות לנצח אותו. גישה זו מציעה למשקיעים את היתרון של גיוון ויציבות בשוק, שחשוב במיוחד לחוסכים המתקרבים לגיל פרישה. על ידי השקעה במדד רחב, החוסכים יכולים לתפוס את תשואות השוק מבלי לשאת בעלויות הגבוהות יותר של ניהול אקטיבי.

סיכום

ניהול השקעות פסיבי בקרנות תופס תאוצה בעולם, וישראל אינה יוצאת דופן. למרות חוסר הרצון של חלק מבתי ההשקעות, חוסכים רבים נמשכים יותר ויותר לגישת השקעה זו. היתרונות של דמי ניהול נמוכים יותר ושקיפות רבה יותר מושכים, במיוחד עבור חוסכים שמתקרבים לפנסיה. בעוד שלניהול השקעות פסיבי יש כמה חסרונות, אנשי מקצוע רבים בהשקעות טוענים שניסיון לתזמן את השוק מוביל לרוב להפסדים משמעותיים. ככזה, חוסכים שיבחרו להשקיע באופן פסיבי עשויים עדיין לצאת ביתרון בטווח הארוך.

שמעון יצחקי
Fusion Finance - בעלים

שיתוף:

עוד כתבות שיעניינו אותך

טסים לחו”ל?

טסים לחו”ל?

לא מתחילים לארוז בלי פאספורטקארד

איך ייעוץ מקצועי יכול להציל מאות אלפי שקלים

איך ייעוץ מקצועי יכול להציל מאות אלפי שקלים

מעקב קפדני וטיפול מקצועי חשפו טעויות שעלו ללקוח ביוקר

סקירה כלכלית חודש אוג’ 2024

סקירה כלכלית חודש אוג’ 2024

הזדמנויות בעקבות הורדת ריבית בארה”ב, התנודתיות ביפן והאתגרים הכלכליים בישראל

סקירה כלכלית חודש יולי 2024

סקירה כלכלית חודש יולי 2024

תחזיות להורדת ריבית, מתח ביטחוני והשפעת הבחירות בארה”ב

יש לכם שאלה? תרגישו חופשי לשאול.

מעוניינים לקבל מענה אישי לשאלות שלכם בנושא פנסיה, השקעה וביטוח ? השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם לשיחת היכרות.

    מעדיפים ליצור איתנו קשר בצורה אחרת ?

    ניתן להתחבר אלינו גם בדרכים אחרות.
    הודעת ווטסאפ
    הודעת ווטסאפ
    שליחת אימייל
    שליחת אימייל
    שיחת טלפון
    שיחת טלפון
    פגישת ZOOM
    פגישת ZOOM

    חדשות חמות

    קיבוע זכויות ניצול הטבות מס בפרישה לדף החדשות