ניהול תיק השקעות במט”ח: יתרונות וחסרונות של מט”ח ותיקים בחו”ל
כיצד מגיבים בתי השקעות ישראלים לביקוש לפתרונות השקעות גלובליים
עם הרפורמה המשפטית שמגבירה את הביקוש לפתרונות השקעה בחו”ל בקרב הציבור הרחב, בתי ההשקעות בישראל מציעים אפשרויות שונות לניהול תיקי השקעות גלובליים במט”ח. מתיק מט”ח לתיק בחו”ל, מהם היתרונות והחסרונות של השקעה בחו”ל ולמי היא מתאימה?
לדברי בכירים בבתי השקעות ישראלים, חלה עלייה משמעותית במספר הלקוחות המעוניינים בניהול תיק השקעות בחו”ל. בעוד חלקם מסתפקים בשינוי מדיניות ההשקעה שלהם לכזו שמכוונת יותר למטבע חוץ, רבים כבר החלו לבדוק מה טומנת בחובה החלטה כזו מבחינת עלויות, לוחות זמנים וכדומה.
היתרון המרכזי בניהול תיק השקעות בדולרים הוא שניתן להתאים את התיק בדיוק לצרכי הלקוח ולהעדפותיו מבלי להשפיע על לקוחות מנוהלים אחרים. עם זאת, השקעה ישירה במטבע חוץ לא מתאימה לכולם, במיוחד כשמדובר בכספים נזילים שאולי יהיה צורך בהם בעתיד הקרוב.
תיק מט”ח מתאים למשקיעים בעלי נזילות במטבע חוץ או שמקבלים הכנסות במטבע חוץ ואינם מעוניינים להמיר לשקלים. הנכסים הנרכשים עבור תיק מט”ח הם מניות ואג”ח של חברות הנסחרות בשווקים מחוץ לישראל, בעיקר בארה”ב. יתרונות ההשקעה בחו”ל כוללים פיזור לחו”ל, חיסכון בעלויות וחשיפה רחבה ומגוונת יותר מאשר בשוק המקומי.
עם זאת, יש לנקוט משנה זהירות בכל הנוגע לכספים נזילים, שייתכן שיידרשו בעתיד הקרוב. ישנם חסמי כניסה גבוהים שלא מאפשרים לכול אחד לפתוח חשבון מסוג זה, וההשקעה המינימלית בתיק מטבע חוץ היא לרוב נעה באזור ה- 250,000 דולר או יורו.
כל עוד אין פתרון באופק, כמו פשרה בחוקי הרפורמה המשפטית, הלחצים על השוק המקומי צפויים להימשך. לכן, חשוב לציין שפתיחת חשבון מט”ח נכונה לפלח מסוים באוכלוסייה ולכספים שאינם נדרשים באופן שוטף.
לסיכום, לניהול תיק השקעות בדולרים יש גם יתרונות וגם חסרונות, וחשוב להעריך את הצרכים ואת מצבו הכלכלי לפני ביצוע מהלך כזה. עבור חלק מהמשקיעים עם נזילות במטבע חוץ או שמקבלים הכנסות במטבע חוץ ואינם מעוניינים להמיר לשקלים, תיק מט”ח עשוי להתאים. עם זאת, יש לנקוט משנה זהירות בכל הנוגע לכספים נזילים שעשויים להידרש בעתיד הקרוב.