הורשת כספים פנסיונים, הדרך הנכונה!

איך להוריש את החסכונות שלנו בצורה נכונה ובמינימום תשלום מס של היורשים.

קטגוריה: הטבות מס, העברה בין דורית, השקעות, חיסכון

כמתכנן פיננסי, ברצוני להתייחס לשכיחותן של חברות המתיימרות לסייע ליחידים באיתור “כספים אבודים”, ולהדגיש את החשיבות של תכנון נכון להעברה בין-דורית ולהורשה של חיסכון פנסיוני.
בעוד שהאינטרנט מוצף בפרסומות של חברות המבטיחות לאתר כספים אבודים, חשוב לציין שמציאת כספים המופקדים על שמכם בחברות ביטוח ובתי השקעות אינו אתגר משמעותי, כל עוד אתם בחיים. למעשה, משנת 2013 הוקמה המסלקה הפנסיונית המאפשרת לכל אחד לאתר את החיסכון הפנסיוני הרשום שלו תמורת עמלה אחידה קטנה של 20 שקלים.
עם זאת, מתעוררת בעיה כאשר אדם נפטר. מכיוון שהמסלקה הפנסיונית אינה יכולה לספק פרטים עבור אנשים שנפטרו, איתור החיסכון הפנסיוני שלהם הופך למורכב הרבה יותר. כאן הופכת חשיבות מכרעת לתכנון נכון להעברה בין דורית ולהורשה של חיסכון פנסיוני.

הכנה מראש חוסכת המון כאב ראש

על ידי תכנון מראש, אתם יכול לקצר את הזמן שלוקח ליורשים לגשת לחיסכון הפנסיוני ואולי לחסוך בתשלומי מס. תכנון נכון מבטיח שהיקירים שלכם לא יצטרכו לנווט בתהליך מסובך וארוך כדי לגשת לכספים השייכים להם בצדק.
כמתכנן פיננסי, אני ממליץ בחום לשקול תכנון העברה בין דורית והורשה של החיסכון הפנסיוני כדי להבטיח שיקיריכם יקבלו את התמיכה הכלכלית להם הם זקוקים בצורה היעילה ביותר ובזמן האפשרי.
כדי להתחיל בתהליך, ניתן לבקר באתר הר הכסף, אתר ממשלתי המספק מידע על החיסכון פנסיוני. בהזנת הפרטים האישיים של הנפטר, לרבות מספר תעודת הזהות ותאריך הפטירה, ניתן לגשת למידע הקיים באתר לגבי הנפטר.
חשוב לציין שבעוד שאתר הר הכסף יכול לספק מידע היכן הכסף נמצא, הוא אינו מגלה כמה כסף יש בכל חשבון. לקבלת מידע זה, יהיה עליכם לפנות למוסדות הפיננסיים הרלוונטיים באמצעות צו צוואה המוכיח כי הנכם היורשים הזכאים של המנוח.
במקרים מורכבים יותר, ייתכן שיהיה צורך באיתור תלושי שכר ישנים של הנפטר גם כדי לקבוע אילו חשבונות קיבלו כספים ממעסיקים שונים.
עם זאת, תכנון מראש יכול לחסוך לכם מאמץ משמעותי בחיפוש כספים בין מספר חברות ולקצר את התקופה עד למתן צו קיום צוואה. תכנון נכון של העברה בין דורית והורשה של חיסכון פנסיוני יכול לעזור להבטיח שליקיריכם יהיה את המידע והתיעוד הדרושים כדי לגשת לכספים החוקיים שלהם בזמן וביעילות.

ברצוני להבהיר את תהליך קביעת המוטבים של קופת גמל במקרה של פטירת החוסך ואת החשיבות של תכנון נכון על מנת להבטיח שהאנשים הנכונים יקבלו את הכספים.
במקרה של מוות ישולמו הכספים שנצברו בקופת הגמל למוטב הרשום בגוף הפיננסי לפני הכול. גם אם הוגדרו וצוינו בעבר מוטבים אחרים בצוואה, כל עוד הצוואה לא מתייחסת בצורה ספציפית לחשבון הפנסיוני (גוף מנהל ומספר חשבון) עדכון המוטבים בגוף הפיננסי תגבור על הצוואה האחרונה.
כדי למנוע עיכובים או סיבוכים, מומלץ לעשות אחד משני דברים. ראשית, הגדירו בצוואה את אותם מוטבים כמו אלו שצוינו קודם לכן בקופת הגמל. שנית, ציין בצוואה כי הכספים ישולמו למוטבים הרשומים בקופת הגמל.

“בעת הורשה של קופת גמל, ישנם דרכים להימנע או להפחית את מס רווחי הון. למשל, אם ההפקדות של העובד והמעביד שבוצעו במהלך השנים עוברות בירושה תוך שלושה חודשים מפטירת החוסך, הם יהיו פטורים ממס רווחי הון. לאחר שלושה חודשים, רק רווחים חדשים שנצברו בקרן יחויבו במס רווח הון בשיעור של 25%, בדומה לשאר הרווחים בשוק ההון.”

שמעון יצחקי

במקרים בהם נכתבה הצוואה בסמוך לפטירה ופורטו יורשים נוספים לגבי קופת הגמל בגדרה ספציפית לגוף מנהל ומספר חשבון, יהיו זכאים היורשים המפורטים בצוואה האחרונה לכספים שנצברו בקופה.
בנוסף לקביעת מוטבים שיקבלו את החיסכון הפיננסי, הפחתת תשלומי המס היא היבט חיוני נוסף שיש לקחת בחשבון בהעברות בין-דוריות. בעת הורשת חסכונות פיננסיים, היורשים נדרשים לשלם מסים על החיסכון, כגון מס רווחי הון על תיקי השקעות.
עם זאת, בעת הורשה של קופת גמל, ישנם דרכים להימנע או להפחית את מס רווחי הון. למשל, אם ההפקדות של העובד והמעביד שבוצעו במהלך השנים עוברות בירושה תוך שלושה חודשים מפטירת החוסך, הם יהיו פטורים ממס רווחי הון. לאחר שלושה חודשים, רק רווחים חדשים שנצברו בקרן יחויבו במס רווח הון בשיעור של 25%, בדומה לשאר הרווחים בשוק ההון.

למוטבים של קופת גמל עומדות מספר אפשרויות לניצול הכספים.

  • למשוך את הכספים הפטורים ממס רווחי הון.
  • העברת הכספים לקופת גמל חדשה על שם המוטב לפי “תיקון 190 קופות נפטרים”. ניתן למשוך כספים אלו בכל עת, בכפוף לתשלום מס רווחי הון.
  • להעביר את הכספים לקרן פנסיה ולקבל הכנסה חודשית (קצבה) הפטורה ממס. שיטה זו מאפשרת למוטבים להגדיל את הכנסתם מפנסיה תוך הימנעות ממס רווחי הון על רווחים חדשים שנצברו בקרן.

תכנון נכון יכול לעזור להפחית את תשלומי המס ולמקסם את ההטבות עבור היורשים.
כדי להבטיח העברה בין דורית חלקה, חשוב לקחת בחשבון את צורת ההעברה ואת המוטבים המיועדים.
כדאי להעביר את הכספים לקופת גמל או ביטוח ולהגדיר מוטבים. וכמובן שיש חשיבות לבחון את מקור הכספים, כגון כספי פיצויים או תגמולים או הפקדות עצמאיות, ואת מצב המס שלהם לפני המוות כדי להבטיח טיפול נאות.

על ידי הסדרת הליכים אלו וכתיבת צוואה, ניתן לצמצם סכסוכים בין יורשים, למשוך כספים בקלות ולמזער את המס שמשלמים המוטבים.

שמעון יצחקי
Fusion Finance - בעלים

שיתוף:

עוד כתבות שיעניינו אותך

הורשת כספים פנסיונים, הדרך הנכונה!

הורשת כספים פנסיונים, הדרך הנכונה!

איך להוריש את החסכונות שלנו בצורה נכונה ובמינימום תשלום מס של היורשים.

ביטוח בריאות פרטי זה באמת כזה חשוב ?

ביטוח בריאות פרטי זה באמת כזה חשוב ?

קופות החולים והרפואה הציבורים יכולים לעזור לנו עד גבול מסוים, חשוב להכיר את האפשרויות שעומדות לפנינו במידה והגבול הזה נפרץ.

מתחילים לחסוך

מתחילים לחסוך

מה עושים עם הכספים שנשארים בעו”ש לאחר השלמת ההתחייבויות הכספיות שלנו ?

סקירת אפיקי השקעה

סקירת אפיקי השקעה

מה האפיק השקעה שהכי מתאים לי ?

יש לכם שאלה? תרגישו חופשי לשאול.

מעוניינים לקבל מענה אישי לשאלות שלכם בנושא פנסיה, השקעה וביטוח ? השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם לשיחת היכרות.

    מעדיפים ליצור איתנו קשר בצורה אחרת ?

    ניתן להתחבר אלינו גם בדרכים אחרות.
    הודעת ווטסאפ
    הודעת ווטסאפ
    שליחת אימייל
    שליחת אימייל
    שיחת טלפון
    שיחת טלפון
    פגישת ZOOM
    פגישת ZOOM

    חדשות חמות

    קיבוע זכויות ניצול הטבות מס בפרישה לדף החדשות