אל תפספס: 7 רגעים קריטיים ליצירת קשר עם המתכנן הפיננסי שלך
האם אתה מוכן לשינויים בחיים? גלה אם התוכנית הפיננסית שלך מעודכנת.
תכנון פיננסי הוא תהליך הדורש מעקב והתאמה מתמשכים, במיוחד כאשר נסיבות חיינו משתנות. חשוב שיהיה מתכנן פיננסי מקצועי שיוכל להדריך ולייעץ לנו בקבלת החלטות פיננסיות נכונות שיעזרו לנו להשיג את המטרות הפיננסיות שלנו. במאמר זה נדון בנקודות הזמן החשובות בהן חשוב לפנות למתכנן הפיננסי שלך.
ראשית, שינוי במצב המשפחתי הוא נקודת מגע חשובה עם המתכנן הפיננסי שלך. זו יכולה להיות חתונה, גירושין או התאלמנות. באירועים כאלה, עלינו לשקול מחדש את כיסוי ביטוח החיים שלנו כדי להבטיח שהוא עדיין מתאים למצבנו הנוכחי. כמו כן, עלינו לבדוק האם אנו זכאים לקבל תשלומים מחברת הביטוח במקרה של מוות.
שנית, שינויים במקום העבודה הם גם נקודות מגע חשובות עם המתכנן הפיננסי שלך. כל מעסיק מחויב להפקיד לקצבה על פי חוק. כאשר אנו משנים את מקום העבודה שלנו, עלינו לעדכן את המעסיק החדש שלנו לגבי הכספים הקיימים שלנו כדי למנוע מצב של איבוד המשכיות הכיסוי הביטוחי הקיים במוצר הישן שלנו. כמו כן, שינוי גובה השכר מצריך בחינה מחודשת של ביטוחי אובדן כושר עבודה שרכשנו וביטוחי חיים, שגובהם לרוב מבוסס ומחושב לפי גובה הכנסתנו החודשית. במידה ונסיים את העבודה, ישנה חשיבות רבה לטיפול ברכיב הפיצויים שנצבר בקרנות ולעדכן את קרנות הפנסיה לשמירה על הכיסוי הביטוחי בתקופה שבה לא יהיו הפקדות שוטפות ממעסיק זה.
תכנון פיננסי הוא תהליך מתמשך הדורש מעקב והתאמה מתמידים. חשוב שיהיה מתכנן פיננסי מקצועי שיוכל להדריך ולייעץ לנו בקבלת החלטות פיננסיות נכונות שיעזרו לנו להשיג את המטרות הפיננסיות שלנו.
שלישית, הרחבת המשפחה היא נקודת מגע חשובה נוספת עם המתכנן הפיננסי שלכם. אנחנו צריכים להתחשב ביילוד בהתאם לכיסוי הביטוחי של שאר בני המשפחה כדי שלא יישאר ללא כיסוי. כמו כן, עלינו לעדכן את הכיסוי הביטוחי למקרה מוות בהתאם להתחייבות החדשה שנוצרה. ומעל כל זאת להתחיל ולדאוג לחיסכון לעתיד הילד שנולד שכן נושא הרבית דריבית יש חשיבות גבוהה ככול שמתחילים לחסוך מוקדם יותר.
רביעית, שינוי טווח השקעה מוגדר מראש הוא נקודת מגע חשובה עם המתכנן הפיננסי שלך. נושא טווח ההשקעה הוא חלק קריטי בבחירת רמת הסיכון המתאימה לחיסכון שלך. כאשר הנסיבות משתנות, ואיתם טווח ההשקעה, יש לבחון מחדש את ההשקעות שבוצעו בעבר, ולהתאים שוב את רמות הסיכון.
חמישית, קבלת סכומי כסף חד פעמיים היא נקודת מגע נוספת. בין אם מדובר בסכומים שנצברו לאורך זמן או במענקים בסיום עבודה או אפילו בירושה שהגיעה בפתאומיות, חשוב לבחון את האפשרות הנכונה להשקיע את הכספים הללו. בחירה נכונה של אפיקי השקעה התואמים את צרכי הלקוח חשובה מאוד להשגת היעדים שהציב לעצמו.
שישית, חיסכון שותף. קביעת ההכנסה הפנויה שניתן להפקיד לחיסכון החודשי היא קריטית ליצירת עושר לאורך זמן וליכולת העתידית להשקיע בנכסים גדולים שמניבים רווח הולך וגדל.
לבסוף, בחינת תיק ביטוח. מדי כמה שנים מופיעות רפורמות חדשות בנושא ביטוחי פרט. בדיקה תקופתית של הכיסויים הקיימים מול החלופות יכולה לשפר משמעותית את רמת הכיסוי לה נהיה זכאים במקרה של מצב רפואי בעייתי.
לסיכום, תכנון פיננסי הוא תהליך מתמשך הדורש מעקב והתאמה מתמידים. חשוב שיהיה מתכנן פיננסי מקצועי שיוכל להדריך ולייעץ לנו בקבלת החלטות פיננסיות נכונות שיעזרו לנו להשיג את המטרות הפיננסיות שלנו. נקודות המגע החשובות שנדונו במאמר זה יעזרו לנו להישאר במסלול ולקבל החלטות פיננסיות מושכלות בכל שלב בחיינו.